dimarts, 21 de juny del 2016

1/4 CURS PREADOPTIU: PARES I MARES ADOPTIUS/VES

O millor dit: Cicle de preparació per a sol·licitants d’adopció (però per escriure aquí és una mica llarg).

Fent el curs amb nosaltres, hi havia una parella molt maca i de seguida vam congeniar. Normalment a Menorca al manco (no parlem de Barcelona ni d’altres llocs d’espanya) a aquests cursos hi van unes 7/10 parelles, però es veu que la gent està cada cop més desanimada amb aquest tema, ni idea i cada cop van menys parelles.

Què espereu d’aquest curs?
Veieu algun inconvenient en que es faci?
Sobre quins aspectes de l’adopció us agradaria incidir?

Aquestes són les tres primeres preguntes que ens van fer, estaven clares, aquest primer bloc del curs els protagonistes érem els pares.

Que esperàvem… volíem sobretot ampliar coneixements i aclarar dubtes sobre el procés que anàvem a iniciar, i per descomptat que no vèiem cap inconvenient  en què es fes el curs, és més, veureu que quan acabi aquesta sèrie de publicacions de “curs preadoptiu” la nostra impressió del curs és curiosa, si més no.
I Com a pre-pares adoptius, els que ens feia patir una mica era la problemàtica que ens podríem trobar un cop en assignessin els nens (problemes amb els pares biològics, bàsicament) i l’adaptació per part dels nens i la nostra pròpia, els problemes psicològics als quals ens haurem d’enfrontar... tot això ens preocupava bastant.

La resta del dia (o del bloc PARES I MARES ADOPTIUS/IVES) va consistir en fer-nos meditar les motivacions que teníem per iniciar un procés d’adopció, donar-nos a entendre un llistat de creences o mites vertaders i falsos relacionats amb l’adopció i la resta van ser casos pràctics molts durs que havíem de valorar si els acceptaríem o no.

Havíem superat el primer dia amb les coses més clares i amb un nou món al cap que se’ns obria. Ens esperaven tres intensos dies més.





Propera publicació el dilluns 27 a les 15.00h




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada